Svea Bank AB (publ)

Företagens hållbarhetsarbete allt viktigare

Dela

Klimatfrågan tar en allt större plats i samhällsdebatten och majoriteten av svenska företag tror att kraven på hållbarhetsarbetet kommer stiga de kommande åren. Det visar en ny rapport från bank- och finansgruppen Svea. Snabba leveranser, fri frakt och fler valmöjligheter är parallellt med hållbarhet något som företagen tror kommer bli viktigare framöver.

För fjärde året i rad presenterar bank- och finansgruppen Svea sin rapport Digital försäljning. Rapporten visar att kraven på hållbarhet är något som företagen inte tror kommer lätta framöver. Sju av tio tror istället att konsumenternas krav på hållbarhet kommer stiga de kommande tre åren. 

Samtidigt spås de flexibla logistik- och leveransmöjligheterna bli ännu viktigare att erbjuda privatpersoner i framtiden. Företagen tror att kraven på snabba leveranser och fri frakt är något som kommer öka med åren. Det uppger 30 respektive 26 procent. Dessutom tror en av fem att kraven på leverans samma dag kommer att stiga, vilket kommer utmana företagens möjligheter att hålla nere sin klimatpåverkan. 

Företag med hållbarhetsstrategi - färre till antalet

I dag har 72 procent av landets B2B- och B2C-företag en hållbarhetsstrategi. En siffra som i princip står oförändrad jämfört med fjolårets resultat, då 71 procent uppgav detsamma. Dessutom är det en minskning från 2019 års rapport då 74 procent av företagen svarade att de hade upprättat en hållbarhetsstrategi. 


– I dag har majoriteten av företagen en implementerad hållbarhetsstrategi, vi ser dock en minskning när vi jämför mot tidigare år. Det kan vara en svår balansgång då det kostar att agera hållbart samtidigt som man måste tänka på verksamhetens lönsamhet. Att visa upp sitt hållbarhetsarbete som företag kan stärka relationen med kunden. Samtidigt finns det en utmaning i hur man visar detta på ett transparent och så bra sätt som möjligt. Det kan vara klokt att se över möjligheten att upprätta en hållbarhetsstrategi och hur man gör detta på bästa sätt om man saknar en sådan, säger Thomas Svensson, Partner Manager och e-handelsexpert på Svea Ekonomi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svea Bank AB (publ)
Svea Bank AB (publ)
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea Ekonomi AB (publ)
Svea Ekonomi är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med nära 40 års erfarenhet av att hjälpa företag och privatpersoner med deras likviditet är Svea ett naturligt val när de behöver en finansieringspartner. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

Följ Svea Bank AB (publ)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Bank AB (publ)

Svea Bank överklagar Finansinspektionens beslut14.7.2022 10:37:23 CEST | Pressmeddelande

Finansinspektionen (FI) meddelade den 22 juni att myndigheten ger Svea Bank en anmärkning för vissa brister i kreditprocessen för blancolån till konsumenter. Förutom en anmärkning, vilket är den lägre graden av sanktionsåtgärd, tilldelades Svea Bank en sanktionsavgift på 45 miljoner kronor. Svea Banks styrelse har beslutat att överklaga FI:s beslut för att få klarhet i rättsläget kring konsumentkreditlagens tillämpning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum