Umeå kommun

Företagsakuten får förlängd finansiering

Dela

Umeå kommun förlänger stödet till Företagsakuten, som drivs tillsammans med organisationen Företagarna i Umeå, fram till 31 augusti 2020. Detta enligt ett beslut i kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott.

– Under coronapandemin har Företagsakuten visat sig vara väldigt viktig för våra företagare och vi vet att verksamheten har varit avgörande för att rädda flera företag. Eftersom näringslivet är av stor betydelse för att bevara och utveckla antalet arbetstillfällen i kommunen är det viktigt att vi från kommunens sida gör det vi kan för att ge stöd i den här krisen, säger Hans Lindberg (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Coronakrisen har drabbat näringslivet och företagen hårt. För många företag har omsättningen i princip försvunnit och man har på kort tid behövt anpassa sig till en helt ny verklighet. Umeå kommun aktiverade sig snabbt i inledningen av krisen och organiserade Företagsakuten tillsammans med Företagarna Umeå för att erbjuda företagen möjlighet att träffa erfarna företagsrådgivare för att diskutera hanteringen och hitta vägar genom krisen.

Verksamheten har haft hög efterfrågan. De frågor som kommer till Företagsakuten berör bland annat möjligheter till korttidspermittering, personalfrågor, likviditet och kostnadsnedskärningar, säljsatsningar för nya intäkter, uppsägningar, med mera.

Det är inte bara företag från Umeå som har konsulterat rådgivarna utan även företag från kranskommunerna och från Lycksele. För närvarande diskuteras hur arbetssättet kan växlas upp regionalt och hur Region Västerbotten ska kunna bidra för att utveckla ett liknande upplägg i hela länet. För att kunna bibehålla Företagsakuten finansieras den därför av Umeå kommun fram till och med 31 augusti 2020.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum