Region Örebro län

Företagsjouren utökar med stöd till företagare som drabbats av psykisk ohälsa

Dela

Sedan tidigare hjälper Företagsjouren företagare med kontakter och information för företagsrådgivning, affärsutveckling och finansiering. Nu bedöms den psykiska ohälsan bland företagare öka i spåren av coronaviruset. Som ett led i detta startar Region Örebro län ett pilotprojekt där Företagsjouren utökas med psykosocialt stöd från primärvården.

- Företagen har det tufft på fler sätt än de ekonomiska. Att vi kan erbjuda den här tjänsten med kurator eller psykolog för dem som är i behov av psykosocialt stöd är bra. Nu måste vi göra allt vi kan för att rädda både företagen och människorna bakom dem, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Sedan den 30 april finns nu en direktlina mellan Företagsjouren och en mottagning för psykisk ohälsa för att snabbt kunna fånga upp länets företagare i behov av psykosocialt stöd.

- Vi minns finanskrisen, stormen Gudrun och den psykiska ohälsa som följde bland företagare av de kriserna. Därför känns det bra att kunna stötta upp kring den här målgruppen, säger Camilla Eklöv, kurator och tf enhetschef, Karolina vårdcentral.

Personer som kontaktar Företagsjouren kommer att hänvisas och initialt tas om hand av Mottagning Psykisk Ohälsa, MPO, på Karolina vårdcentral i Karlskoga, oavsett vilken vårdcentral personen är listad på. På sikt kan enstaka patienter eventuellt behöva slussas vidare till sin respektive vårdcentral, detta föregås i sådana fall av dialog mellan MPO och respektive vårdcentral.

Företagsjouren erbjuder ingångar till professionell företagsrådgivning, affärsutveckling och finansiering. Ett stort antal aktörer finns knutna till initiativet som lanserats för att underlätta den svåra situationen som många företagare befinner sig i.

För mer information kontakta

Irén Lejegren, Regionråd (S)

E-post: iren.lejegren@regionorebrolan.se

Telefon: 070-663 19 75

Camilla Eklöv, kurator och tf enhetschef, Karolina vårdcentral

E-post: camilla.eklov@regionorebrolan.se

Telefon: 0586-660 70

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum