Solna stad

Företagsklimatet i Solna är fortsatt bäst i länet

Dela

Solna stad får högst betyg i Stockholms län när näringslivet bedömer företagsklimatet i Sveriges kommuner. Företagen ger till exempel höga betyg för råd och vägledning. Den slutliga rankningen presenteras senare i höst.

Det lokala näringslivet fortsätter att vara nöjda. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Bland annat anser företagen att handläggarnas förståelse för företagens verksamhet har förbättrats. Även handläggningstider och kommunens upphandling upplevs som bättre. Totalt har 3600 företag i Stockholms län tyckt till om sin kommun.

- Jag är stolt över att näringslivet fortsatt uppskattar företagsklimatet i Solna. En långsiktig samverkan med näringslivet är viktig för att skapa arbetstillfällen och för att staden ska fortsätta växa hållbart. Nu fortsätter arbetet med att upprätthålla ett företagsklimat i toppklass, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Uppåt inom upphandling

En av Solnas stora förbättringar i årets enkät är inom området upphandling.

- Solnas positiva förflyttning på frågan om kommunens upphandling är mycket bra. När kommuners upphandling är effektiv och välfungerande gynnar det både företag och kommun, säger Jessica Drugge, tf. regionchef, Svenskt Näringsliv Stockholm.

I toppen av Sveriges bästa företagsklimat

Enkätsvaren ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. 2020 kom Solna stad på första plats för trettonde året i rad. I mätningen för förra året hamnar Solna på tredje plats av landets 290 kommuner.

Ta del av enkätsvar och resultat på Företagsklimat

Kontakter

Kontakt

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum