Upplands Väsby kommun

Företagslots ska hjälpa näringslivet i Väsby

Dela
Företag i Upplands Väsby ska få hjälp av kommunens nya företagslots. Den kostnadsfria servicen ska göra det enklare för näringsidkare att verka i kommunen.
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Lotsfunktionen innebär att företag enklare ska hitta rätt bland tillstånd och regler. Handläggningstider kortas och myndighetskontakterna underlättas.

– Vi har fångat upp det här som en önskan från företagare i Väsby. Som kommun har vi allt att vinna på att företag upplever det enkelt att verka här. Därför inrättar vi en företagslots, säger Thomas Fäldt (VB) som är ordförande i näringslivs- och kompetensutskottet.

Företagslotsen består av tjänstemän som jobbar inom bland annat bygglov, miljö, livsmedel och tillståndsgivning. Den som kontaktar kommunen blir inbokad på ett möte med de tjänstepersoner som berörs av ärendet. En liknande tjänst har lanserats i flera andra grannkommuner.

– Genom företagslotsen kan vi förbättra vår service för den som vill starta företag eller utveckla sin verksamhet och minska handläggningstiderna. Att samlas vid ett och samma tillfälle ger oss också ett effektivare arbete internt då tjänstepersoner får en och samma uppfattning av ett ärende, säger näringslivschef Per-Ola Lindahl.

Mer information om tjänsten går att hitta på kommunens webbplats via länken nedan.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 49 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum