Huddinge Kommun

Företagsveckan i Huddinge – ny satsning för ökad dialog

Dela

I morgon startar Företagsveckan i Huddinge. Huddinge kommun och Arena Huddinge bjuder in till seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor. "Vi ska ha ett företagsklimat som värnar befintliga företag och som uppmuntrar nya verksamheter att etablera sig här. Det lokala näringslivet skapar en positiv utveckling för kommunen och därför ser jag fram emot att få ta del av företagarnas upplevelser och idéer under denna vecka", säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Varje dag under Företagsveckan, finns det möjlighet att möta företrädare från  Huddinge kommun och utbyta kunskap och erfarenheter. Fotograf: Maja Brand.
Varje dag under Företagsveckan, finns det möjlighet att möta företrädare från Huddinge kommun och utbyta kunskap och erfarenheter. Fotograf: Maja Brand.

För att ta vara på och uppmuntra förtagssamheten i Huddinge satsar kommunen på en företagsvecka där huvudfokus ligger på kommunikation och dialog. Mellan den 11 och den 18 september bjuder Huddinge kommun och Arena Huddinge på ett fullspäckat schema med seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor.

Varje dag finns det möjlighet att möta företrädare från kommunen och utbyta kunskap och erfarenheter. Seminarierna handlar om den ekonomiska utvecklingen, framtidens handel i Sverige och Huddinge och hur arbetsmarknaden påverkas av pandemin.

Dialog viktigt i coronatider
Syftet med Företagsveckan är att utveckla relationen mellan kommun och företagare. Det finns en ömsesidig önskan att fördjupa den redan goda dialogen. Kommunen vill stötta det lokala näringslivet och hitta nya vägar för att underlätta för företagen.

- Kontakten mellan kommun och företag är ännu viktigare i coronatider. Vi vet att stora delar av näringslivet har det svårt och behovet att dela information är ännu större i dessa tider. När vi arrangerar Företagsveckan sänder vi en tydlig signal att dialogen är viktig, säger Camilla Broo, kommundirektör, Huddinge kommun.

Kommunen samlas runt företaget
Huddinge kommun har i dagarna lanserat Företagskompassen, en tjänst där företag som vill etablera sig i Huddinge har möjlighet att via en e-tjänst få samordnad kommuninformation vid ett och samma tillfälle. En samlad kompentens som hjälper företaget att utvecklas.

- Vi försöker ständigt finna nya sätt att underlätta för det lokala näringslivet och lyfta dess betydelse. Både Företagsveckan och Företagskompassen är exempel på detta. Vår förhoppning är att det ska bidra till att företagsklimatet stärks ytterligare och att dialogen förbättras, säger Pia Forsberg, Näringslivschef i Huddinge kommun.

Program Företagsveckan 11-18 september
Du kan välja att delta på plats hos Folkes i Huddinge centrum, eller se de livesända seminarierna på distans.
Läs mer på: https://www.huddinge.se/pa-gang/2020/foretagsveckan/

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för deltagande vid officiella tillställningar samt övriga rekommendationer.

För mer information kontakta:
Pia Forsberg, Näringslivschef Huddinge kommun, 08-535 313 93, pia.forsberg@huddinge.se, Ann Kristin Rönnerbäck, Pressansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71 ann-kristin.ronnerback@huddinge.se 

 Nyckelord

Bilder

Varje dag under Företagsveckan, finns det möjlighet att möta företrädare från  Huddinge kommun och utbyta kunskap och erfarenheter. Fotograf: Maja Brand.
Varje dag under Företagsveckan, finns det möjlighet att möta företrädare från Huddinge kommun och utbyta kunskap och erfarenheter. Fotograf: Maja Brand.
Ladda ned bild
Mellan den 11 och den 18 september arrangeras Företagsveckan i Huddinge.
Mellan den 11 och den 18 september arrangeras Företagsveckan i Huddinge.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum