Åklagarmyndigheten

Förhandling i ärende om bl.a. förberedelse till mord avslutas

Dela

I morgon torsdag avslutas förhandlingen i det ärende där två män har åtalats för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. Efter förhandlingen är åklagarna tillgängliga för media i tingsrätten.

En av de före detta advokaterna åtalades för förberedelse till mord. Han åtalades utöver detta för skyddande av brottsling, grovt brott och medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott. Den andre f.d. advokaten åtalades för skyddande av brottsling, grovt brott och brott mot yppandeförbud samt för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

Huvudförhandlingen avslutas torsdagen den 23 juni. Kammaråklagarna Ewamari Häggkvist och Patrick Sonevang är tillgängliga för enskilda intervjuer av media i Södertörns tingsrätt strax efter rättegången. De är inte tillgängliga på telefon.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 3332–22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum