Åklagarmyndigheten

Förhandling om brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor

Dela

I mars åtalades en 50-årig man för brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor. Förhandlingen i Eskilstuna tingsrätt äger rum imorgon onsdag den 8 maj.

Mannen var administratör för en Facebook-grupp och åtalas för att han där inte hade tagit bort kommentarer som utgör hets mot folkgrupp, enligt kammaråklagare Maria Estbergs åtal.

Förhandlingen äger rum på onsdag eftermiddag.

Kammaråklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media för kommentarer efter förhandlingen. Vänligen respektera detta.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 3750-18

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum