Åklagarmyndigheten

Förhandling om upplopp i Navestad, Norrköping inleds

Dela

I dag den 19 augusti kl. 9.00 inleds huvudförhandlingen för händelserna i Norrköping under påskhelgen. En man född 1993 är åtalad för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och grovt våld mot tjänsteman.

Mannen greps i samband med händelserna under påsken och har varit häktad sedan den 20 april. Den tilltalade är hemmahörande i Norrköping.

Förhandlingarna i Norrköpings tingsrätt inleds i dag och fortsätter den 23/8 och 26/8 i nästa vecka. Inför och under rättegången är åklagaren inte tillgänglig för media.

Förundersökningen i den del av utredningen som rör de två ytterligare personer som är häktade misstänkta för brott under påskhelgen, bedöms vara i sitt slutskede. Därför kommer åklagaren i dag att begära att åtalstiden i denna del förlängs till den 25/8.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 1278–22.

Pressmeddelande 5/8


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum