Hyresgästföreningen Riksförbundet

Förhandlingarna med Katrineholms Fastighets AB om hyrorna för 2023 är nu klara.

Dela

Efter 5 förhandlingstillfällen och huvudsakligen diskussioner kring den nya trepartsöverenskommelsen hänsköt Katrineholms Fastighets AB årets hyresförhandling till Hyresmarknadskommittén den 21 december 2022 för prövning av tvisten. Efter att parterna valt att återuppta den lokala förhandlingen har de nu träffat en förhandlingsöverenskommelse om hyrorna för 2023.

Överenskommelsen innebär en hyresjustering om i snitt 4,5%. Likt tidigare år sker hyresjusteringen genom kr/kvm och år för Katrineholms Fastighets ABs lägenheter. De hyresgäster som ej har värme inkluderat i hyran får en lägre hyresjustering än övriga hyresgäster. Bolaget yrkade hyresjusteringen från den 1 januari 2023, de nya hyrorna justeras i stället från och med den 1 mars 2023.

- Under de förutsättningar som råder är det bra att vi till slut kunde komma överens utan full retroaktivitet. Det är dock klart att parterna behöver göra ett arbete lokalt kring förutsättningarna för förhandlingarna så att vi undviker försening nästa år, säger Sofie Guldbrandsson förhandlingsledare på Hyresgästföreningen

Kontakt: Sofie Guldbrandsson

Förhandlingsledare Hyresgästföreningen

010-459 15 44

sofie.guldbrandsson@hyresgastforeningen.se

Region Mitt
Regional pressjour Mitt
010-459 15 00
info.mitt@hyresgastforeningen.se

Kontakter

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum