Industriarbetsgivarna

Förhandlingarna med Pappers skjuts upp

Dela

Även förhandlingarna med Pappers skjuts fram till i höst till följd av coronapandemin. Det står klart efter förhandlingar på fredag eftermiddag mellan Industriarbetsgivarna och Pappers.

Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna, säger att det är viktigt att alla tar ett gemensamt ansvar i den här situationen.

– Läget förändras inte månad för månad eller vecka för vecka, utan timme för timme. Med den turbulens som finns måste parterna på arbetsmarknaden ta ansvar för stabilitet.

Kollektivavtalet mellan Industriarbetsgivarna och Pappers förlängs till den 31 oktober 2020.

– Vi har enats om att förhandlingarna läggs på is fram till hösten. Då återupptar vi processen där vi står i dag. Det här är det enda ansvarsfulla sättet att hantera en sån här situation, säger Per Widolf.

Nyckelord

Kontakter

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Storgatan 19
102 45 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 135 miljarder kronor och cirka 260 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum