Förintelslseöverlevare får Vitsippspris

Dela
Tomas Hansson (ordf KD Huddinge) och Piotr Zettinger
Tomas Hansson (ordf KD Huddinge) och Piotr Zettinger

Den 25 oktober delade Kristdemokraterna i Huddinge ut Vitsippspriset till Piotr Zettinger, en av överlevarna frånFörintelsen. Som fyraåring smugglades Piotr ut från det judiska gettot i Warszawa och fördes i säkerhet. Av 80 000 barn i gettot var han en av 4000 överlevande.

- Jag är mycket glad över att Piotr får årets Vitsippspris. Som överlevande från Förintelsens grymheter delar han med stort engagemang med sig av sina upplevelser. I dagens samhälle där främlingsfientlighet och rasism ökar är denna kunskapsöverföring till unga generationer ovärderlig, säger Tomas Hansson (KD), ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge.

Kristdemokraterna i Huddinge delar årligen ut Vitsippspriset till en person eller organisation som i kristdemokratisk anda verkar för ett mänskligare samhälle. På det sättet väljer partiavdelningen att uppmärksamma positiva krafter och initiativ i Huddinge kommun. Tidigare pristagare är bland annat Elise Lindqvist.

För mer information: 
Johanna Patricius (KD)
Politisk sekreterare
08 – 535 301 69
patricius@kristdemokraterna.se

Nyckelord

Bilder

Tomas Hansson (ordf KD Huddinge) och Piotr Zettinger
Tomas Hansson (ordf KD Huddinge) och Piotr Zettinger
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum