Axess

"Förklara din forskning" är tillbaka!

Dela

Vad är det senaste inom svensk vetenskap? Det får du veta i "Förklara din forskning" - programmet där Catta Neuding och Katarina O'Nils Franke samtalar med unga forskare om det mest intressanta i deras arbete. Första avsnittet sänds 13 oktober kl 21.00. Då möter vi idéhistorikern och författaren Isabelle Ståhl som undersöker hur psykedeliska droger använts till att utforska psyket i början på 1900-talet.

"Förklara din forskning" sänds i sex avsnitt under hösten med start 13/10 kl 21.00 på Axess TV. Därefter kommer ett nytt avsnitt samma tid varje tisdag. Du kan även se dem på axess.se eller via Axess kanal på Youtube. Dessutom går programmen att lyssna på som poddar.

I andra avsnittet (20/10) träffar vi kemiteknikern Björn Sjöstrand och pratar om varför papper trumfar plast.

I tredje avsnittet (27/10) berättar nationalekonomen Andreas Ek om vilken påverkan kulturella värderingar har på humankapital och arbetsproduktivitet.

Förhandstitta på första avsnittet med Isabelle Ståhl redan nu: https://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=12966 

Kontakta oss om du har frågor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Ny dokumentär om bildförbudet inom islam12.11.2020 09:30:00 CETPressmeddelande

Enligt tradition får inte Gud eller profeten Muhammed avbildas. Detta har gett upphov till en rik visuell konstform i den islamiska världen baserad på kalligrafi, blommönster och geometri. Hur har begränsningarna som islam anger påverkat konst och konstnärer inom den muslimska världen? Med hjälp av experter på islamsk konst och tro undersöker Rageh Omaar effekten av dessa begräsningar genom århundradena.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum