Resia AB

Förläng sommaren – hit reser svenskarna i augusti och september

Dela

Vi är mitt i sommaren men många har redan avslutat sin semester och är tillbaka på jobbet. För den som sparat några semesterdagar är augusti och september fantastiska månader att resa utomlands på. Inte lika mycket folk, behagligt klimat och ofta bättre priser. Svenskarnas weekendfavoriter under sensommaren är Prag, Alicante och Palma de Mallorca som står för de största ökningarna. Inom chartern seglar Korfu upp på topplistan med en ökning på hela +219 %.

- Prag har toppat listorna under i stort sett hela sommaren. Att resa till prisvärda länder med mycket att upptäcka är något svenskarna verkligen tagit till sig. Den spanska värmen lockar också med ökningar till både Alicante och Palma de Mallorca. Intresset för weekendresor har varit väldigt stort under sommaren och det är kul att se att det fortsätter. Europa är ju som en stor gottepåse med en massa länder att välja och vraka mellan. Vi ska verkligen vara tacksamma över att ha sådan närhet till så många länder, det är verkligen inte alla som har det, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Spanien i topp på samtliga listor

Den spanska värmen lockar oss svenskar och Alicante och Palma de Mallorca ligger just nu på en ökning med +18 % respektive +21 % på topplistan över reguljärflyg. Barcelona klättrar upp på en andraplats bland populära resmål under den här perioden. På listorna över charterresor och sista minuten ligger Palma de Mallorca i topp med ökningar på upp till +64 %. De grekiska öarna Rhodos och Kreta hamnar inte långt efter med sitt solsäkra klimat och många stränder. Hetaste grekiska ön just nu är dock Korfu som klättrar in på nionde plats med en ökning på hela +219 %.

Prag är sommarens weekendfavorit

Bokningarna till Prag fullkomligt väller in och har så gjort under hela sommaren. På bokningar som gjorts under året med avresa i augusti och september ligger Prag överst på listan över reguljärflyg med en ökning på +21%. Staden syns även på listan över mest bokade sista minuten-resmål med en ökning på +7% jämfört med samma period förra året. Det Prag inte har att erbjuda sina besökare, det behöver man inte.

Sista minuten

Sista minuten-listan toppas av Palma de Mallorca med stora ökningar jämfört med samma period förra året (+64%). Andra stora ökningar syns på Nice (+70%), Rom (+50%) och Antalya (+12%). Chania, Larnaca och Split tappar en aning under den här perioden (mellan 2 och 11 %) men har alla haft ökningar tidigare under sommaren.

- Mitt bästa sensommartips är Parga på grekiska fastlandet som är ett fantastiskt resmål med en trygg och romantisk atmosfär. Här finns massor av spännande utflykter, mysiga tavernor och både små och stora stränder. Hit kan man åka en bit in i september. Man åker hit med reguljärflyg som bokas som en charterresa och det är Preveza som är flygplatsen. Inte långt bort ligger även Lefkas så vill man kombinera två pärlor är detta ett fantastiskt tillfälle, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under augusti och september

 1. Prag (5)
 2. Barcelona (3)
 3. Malaga (1)
 4. London (2)
 5. Rom (4)        
 6. Palma de Mallorca (9)
 7. Paris (6)
 8. Alicante (ny!)
 9. New York (8)
 10. Lissabon (ny!)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under augusti och september

 1. Palma de Mallorca (1)
 2. Rhodos stad (3)
 3. Chania (2)
 4. Larnaca (4)
 5. Split (5)
 6. Antalya (6)
 7. Kos stad (8)                      
 8. Preveza (7)
 9. Korfu (ny!)
 10. Zakynthos (10)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under augusti och september

 1. Palma de Mallorca (2)
 2. Rhodos stad (3)
 3. Chania (1)
 4. London (4)
 5. Larnaca (6)
 6. Split (7)
 7. Antalya (9)
 8. Prag (8)
 9. Rom (ny!)
 10. Nice (ny!)

- Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa under augusti och september. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum