Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid begärd för detonation på Östermalm

Dela

Kammaråklagare Frida Rylander har i dag fredag begärt förlängd åtalstid till den 21 februari 2020 i utredningen kring detonationen på Gyllenstiernsgatan 4 den 13 januari 2020 i Stockholm.

– Utredningen är fortfarande inne i ett intensivt skede och vi har inte låst oss i någon speciell riktning utan undersöker flera spår för att utreda motivbilden. Fler personer kan vara inblandade och det kan bli aktuellt med fler ingripanden, säger kammaråklagare Frida Rylander.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 994-20

Vid en eventuell omhäktningsförhandling är det tingsrätten som sätter ut tiden.

Åklagaren är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum