Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid begärd för sprängning på Östermalm

Dela

Åklagare har i dag fredag begärt förlängd åtalstid i ärendet där en man är häktad på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, begånget den 13 januari på Östermalm i Stockholm. Omhäktningsförhandling kommer att ske i Stockholms tingsrätt klockan 14 i dag.

- Utredningsarbetet i ärendet fortgår med oförminskad intensitet. Det hålls fortsatta förhör för att utreda vem eller vilka personer sprängningen varit riktad emot. Vidare prioriteras just nu analyser av ett stort antal beslag som finns i ärendet, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Frida Rylander.


Tingsrättens målnummer: B 994-20.

Kontakt

Kammaråklagare Frida Rylander vid City åklagarkammare har begränsade möjligheter att vara tillgänglig för kommentarer på telefon under eftermiddagen i dag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum