Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid begärd i ärende om mord i Sollefteå

Dela

Åklagaren har i dag begärt förlängd åtalsfrist till den 27 mars 2020 i en utredning där en person sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i Sollefteå.

- Nu fortsätter utredningsarbetet. Det har hållits ett tiotal förhör med personer i den misstänkta mannens omgivning och det ska hållas ytterligare förhör. Vi väntar också på resultat från Nationellt forensiskt centrum, bland annat från en vapenundersökning, säger kammaråklagare Jens Göransson. 

Den misstänkta mannen förnekar mord men medger ansvar för grovt vållande till annans död. Kvinnan har avlidit till följd av en skottskada.

På grund av rådande arbetssituation finns inte kammaråklagare Jens Göransson tillgänglig för kommentarer. Nytt pressmeddelande lämnas när det finns ny information i ärendet.

I samband med åtal och huvudförhandling kommer åklagaren att finnas tillgänglig för media.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 238–20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum