Åklagarmyndigheten

Förlängd åtalstid i ärende om mord i Sollefteå

Dela

Åklagaren har vid en omhäktningsförhandling i Ångermanlands tingsrätt i dag torsdag fått förlängd åtalsfrist i en utredning där en man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i Sollefteå. Senast den 22 maj 2020 måste åklagaren besluta om åtal ska väckas.

- Utredningen fortskrider. Det återstår en vapenundersökning hos Nationellt forensiskt centrum och några kompletterande vittnesförhör,. säger kammaråklagare Jens Göransson.

På grund av rådande arbetssituation finns inte kammaråklagare Jens Göransson tillgänglig för kommentarer. Nytt pressmeddelande lämnas när det finns ny information i ärendet.

I samband med åtal och huvudförhandling kommer åklagaren att finnas tillgänglig för media.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 238–20


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov misshandel och vållande till annans död i Östersund14.7.2020 09:49:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 5 juli 2020 anhölls en man misstänkt för försök till mord i samband med att en medvetslös kvinna inkommit till sjukhus. Anhållandet grundades till stor del på kvinnans skador och de oklara omständigheterna kring deras uppkomst. Anhållandet hävdes några dagar senare. Efter kl. 16 under gårdagen informerades polis om att kvinnan tyvärr avlidit strax före kl. 15 och åklagare informerades vid 17-tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum