Linköpings kommun

Förlängd betaltid för kontrollavgift

Dela

Som ett led i kommunens arbete för att underlätta för näringslivet under pandemin, förlängs betaltiden för fakturor när det gäller livsmedelskontroll. Sista betaldag blir 31 december 2021.

Coronapandemin har påverkat näringslivet hårt, inte minst restauranger och caféer. För att underlätta för företagen blir nu betaltiden för fakturor för offentlig livsmedelskontroll förlängd. Det handlar om alla avgifter inom livsmedelskontrollen:

● Årlig avgift.
● Avgift för uppföljande kontroll.
● Avgift för registrering av livsmedelsanläggning.

Linköpings kommun har beslutat att sista betaldag för kontrollavgiften under året blir 31 december 2021, vilket kommer att framgå på de fakturor som skickas ut. Berörda företag kommer även att informeras genom ett följebrev som beskriver denna förändring för 2021.

Linköpings kommun jobbar aktivt med att underlätta för utsatta branscher under pandemin. Tidigare beslut från samhällsbyggnadsnämnden ger exempelvis möjlighet att öppna uteserveringar från 1 mars 2021 samt att avgiften för markupplåtelse för 2021 efterskänks. Kommunen kan dock inte efterskänka avgifter för livsmedelskontroll då detta är reglerat via livsmedelslagstiftningen samt EU-förordning.

- Genom att ge denna bransch förlängd betaltid året ut, blir detta en liten lättnad som gynnar företagens likviditet för stunden, säger Stefan Erikson (M), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum