Norrköpings kommun

Förlängd betaltid på fakturor från miljö- och hälsa i Norrköpings kommun

Dela

Under april månad skickar kommunen ut fakturor som rör tillsyn och kontroll inom miljö- och hälsoskydds, livsmedels- samt tillståndsområdet. Betaldatumet på fakturorna kommer att vara förlängt till den 15 augusti.

Från den 1 januari gäller nya taxor för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken, alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter, spellagen samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel. Beslutet om de nya taxorna vann laga kraft först i mitten av mars, vilket gör att faktureringen har släpat efter.

– Vi vet att det är en tuff situation för många företagare nu, och när nu fakturorna kommer vi vill göra vad vi kan för att underlätta för dem som har det svårt. Kan man inte betala innan den 15 augusti går det att ansöka om anstånd att skjuta upp betalningen ytterligare fram till och med oktober, säger Maria Sayeler (S), ordförande i byggnads- och miljöskyddsnämnden.

Byggnads- och miljöskyddsnämnden kommer löpande att analysera läget och utvärdera om nya beslut behöver fattas efter den 15 augusti.

Mer information om de nya taxorna

Kontakt:
Maria Sayeler (S)
Titel: ordf byggnads- och miljöskyddsnämnden
Telefon: 0738-96 15 86
maria.sayeler@norrkoping.se

_________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum