Jönköpings kommun

Förlängd distansundervisning på tre högstadieskolor

Dela

Den tillfälliga distansundervisning på tre av Jönköpings kommuns högstadieskolor förlängs med ytterligare två veckor, till och med fredagen 19 mars.

I slutet av januari införde Junedalsskolan, Rosenlundsskolan och Alfred Dalinskolan partiell distansundervisning för att minska trängseln på skolan.

På grund av en fortsatt hög samhällssmitta har verksamhetschef för grundskolan beslutat att förlänga den tillfälliga distansundervisningen ytterligare två veckor, till och med fredagen 19 mars. Förlängningen beror inte på en ökad smittspridning på skolan.

Grundskolans ledning, rektorer samt skolläkare har regelbundna avstämningar och följer utvecklingen av samhällssmittan noga. Beroende på utvecklingen kan den tillfälliga distansundervisningen komma att avslutas tidigare eller förlängas ytterligare. Vid en eventuell förändring kommer skolan att informera vårdnadshavare och elever via Vklass.

Beslutet innebär att den tillfälliga distansundervisningen fortlöper enligt ett framtaget schema. Övrig tid har eleverna närundervisning i skolans lokaler.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Alternativa lokaler för barn och elever på Slättenskolan21.4.2021 13:37:20 CEST | Pressmeddelande

Barn och personal på Slättenskolan och Slättens förskola i Norrahammar kommer helt eller delvis att få vara i andra lokaler från hösten 2021 och en tid framåt. Anledningen är att skolans bottenplatta måste förstärkas och det arbetet kommer att skapa oljud och vibrationer. - Vi ser nu över vilka lokaler som kan bli aktuella i stället, säger Veronica Culha, lokalsamordnare på utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum