Region Örebro län

Förlängning av möjlighet till omställningsstöd

Dela

Insatsen med omställningscheckar för företag i Örebro län förlängs och gäller nu fram till den 31 december år 2022. Det fattade regionala tillväxtnämnden beslut om i dag.

- Många av länets företag har påverkats negativt av pandemin och vi bedömer att det kommer att finnas ett behov av hjälp även under nästa år. Vi har därför beslutat om att förlänga möjligheten att söka ekonomiskt stöd i form av så kallade omställningscheckar, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

De företag som vill ställa om och utveckla sin verksamhet med hjälp av omställningscheckar har efter nämndens beslut fått ytterligare tid till sitt förfogande för att genomföra insatser inom områden som hållbar omställning, digitalisering eller innovation

- Coronapandemin har fört väldigt mycket tråkigheter med sig men kanske kan det komma något gott ur detta trots allt om vi med gemensamma krafter törs satsa på en utveckling och omställning av länets näringsliv. I detta tror jag att omställningscheckarna kan spela en viktig roll och jag hoppas att många företag tar chansen att söka stödet under nästa år, säger Irén Lejegren.

Stödet som går under benämningen omställningscheckar utgörs av medel för att anlita en extern konsult  för att utveckla nya erbjudanden eller ta fram strategier för omställning av verksamheten som ökar ett företags konkurrenskraft.

Kontakt

Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum