Svensk Innebandy

Förlust för svenska U19-herrarna mot Finland

Dela

Det blev förlust för det svenska U19-herrlandslaget i den avslutande matchen i EFT. Finland vann med segersiffrorna 9-5. ”Tråkigt att förlora. Det tror jag man ser på alla här inne, vi ville verkligen vinna den här matchen", säger Jonatan Brolin, förbundskapten.

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Finland tog initiativet tidigt i matchen och efter tre minuter kom första målet och 2-0 kom halvvägs in i perioden. Sverige kämpades sig tillbaka och hämtade ikapp till 2-2 men sedan ryckte Finland ifrån ordentligt.   

Ställningen 5-2 i finsk favör inför andra var en ledning som Sverige aldrig skulle orka ta igen trots taktiska förändringar och ihärdigt kämpande. Slutresultatet fastställdes till 9-5 och även extrapoängen efter straffar gick till Finland – nationen som också blev U19:s EFT-vinnare.

– Tråkigt att förlora. Det tror jag man ser på alla här inne, vi ville verkligen tävla om att vinna. Det finns positiva delar i matchen, i början av andra perioden framför allt är vi riktigt bra, de tar timeout och vi känner att vi tagit tillbaka matchen lite.

– Sedan går det fort när de gör 6-4 och 7-4 tajt efter varandra. Vi kämpar på men vi fick inte in bollen och tiden rann ut, säger förbundskapten Jonatan Brolin.

Slutsiffrorna till trots var matchen jämn spelmässigt och Jonatan Brolin lyfter fram effektiviteten hos finländarna som matchavgörande.

– De är mer effektiva i de stunder de har i matchen, men i 5-5 spelet där vinner vi matchen och har fler målchanser. Sedan har vi lärdomar vi behöver bli bättre på för att skapa oss ett resultat i slutändan.

I och med matchen mot Finland är EFT över för den här gången. Två oavgjorda (förlust efter straffar) och en förlust blev slutresultatet. Jonatan Brolin tycker att turneringen varit givande och gett svar på en del frågor.

– Turneringen har tagit oss en bit till i vår planering. Vi testade av åtta nya spelare jämfört med vårt läger i somras. Vi tittar på spelare som kan vara intressanta att ha med oss på lång sikt. Vår plan är att ha världens bästa lag när vi är i en VM-turnering. Både utanför planen men även ett spel som motsvarar världens bästa lag. Det är det enda fokuset.

Vad är du mest nöjd med från turneringen?
– Jag är otroligt nöjd med hur laget fungerar och vad gäller proffsighet hur man beter sig mot varandra, men också hur man jobbar för att göra varandra bättre och stötta upp varandra. Där har vi kommit långt.

– Spelmässigt har vi gått enligt planen att jobbat med vårt höga försvarsspel, där finns det både brister och saker som varit väldigt bra, avslutar Jonatan Brolin.

Matchfakta
Finland – Sverige 9-5 (5-2, 2-2, 2-1)


Första perioden
1-0, 3.06, Miko Vaarimo  (Teemu Karppanen)
2-0, 10.46, Onni Forss (Miko Vaarimo)
2-1, 12.24, Filip Norman (Emil Nyh)
2-2, 13.39, Hampus Nydenfeldt (Gabriel Kohonen)
3-2, 17.23, Teemu Karppanen (Onni Forss)
4-2, 17.49, Leevi Rantala (Joona Hokkanen)
5-2, 19.15,  Miko Vaarimo (Pietari Porttikivi)

Andra perioden
5-3, 4.14, Oscar Hammarqivst (Daniel Helge)
5-4, 6.26, Oscar Hammarqvist (Kim Guilotte)
6-4. 6.48, Juho Seppala (Joonas Ekuri)
7-4, 7.31, Miko Vaarimo (Santtu Vuoristo)

Tredje perioden

8-4, 6.01, Teemu Karppanen (Leevi Rantala)
8-5, 18.32, Gabriel Kohonen (Jonathan Berglund)
9-5, 19.02, Juuso Suotula (Luukas Hyvarinen)

Gabriel Kohonen blev utnämnd till matchens och turneringens bästa spelare för Sverige.

Bilder

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum