Umeå kommun

Förmånscyklar visas för kommunanställda

Dela

Torsdag och fredag 4–5 april, klockan 11–18, kan anställda i Umeå kommun se och prova förmånscyklar på stadshusområdet, vid Södra flygeln. Kommunen erbjuder medarbetare att hyra cyklar mot löneavdrag, en anställningsförmån och en satsning på hälsa och miljö.

Det finns ett brett utbud av cyklar att hyra, allt från vanliga cyklar till sportcyklar och elcyklar. Cyklarna kommer från den upphandlade leverantören Ecochanges.

Medarbetare som väljer att hyra förmånscykel betalar genom avdrag på bruttolönen, vilket ger en lägre kostnad än att köpa cykeln för privata pengar. Hyrestiden är tre år och sedan kan medarbetaren lämna tillbaka cykeln eller köpa ut den till ett restvärde.

Sista datum för medarbetare att beställa förmånscykel under våren är fredag 12 april. Möjligheten kommer tillbaka två gånger per år.

Kommunfullmäktige beslutade tidigare om denna satsning, som också är ett sätt för kommunen öka sin attraktivitet som arbetsgivare.

Mer information:

Patrik Carlsson
personalfunktionen
Umeå kommun
090-16 23 94
070-207 08 81
patrik.carlsson@umea.se

Ecochanges
ecochange.se/formanscykel

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Justerat planområde för stor detaljplan i Hörnefors17.4.2019 17:26:11 CESTPressmeddelande

Under 2018 påbörjades ett arbete med en större detaljplan för ett område öster om Hörnefors. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga bostäder, verksamheter och förskola. Byggnadsnämnden har nu beslutat att justera planområdet för att ta hänsyn till natur-, rekreation- och friluftsvärden som olika utredningar visat finns i området. En annan anledning till att planområdet justeras är att undvika negativ påverkan från vindkraftverk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum