Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Formgivaren Oscar Kylberg debuterar som barnboksförfattare

Dela

Formgivaren Oscar Kylberg är känd som ena halvan av designduon Bernadotte & Kylberg som han driver tillsammans med Carl Philip Bernadotte. Tillsammans har de vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sin design. I september debuterar Oscar som barnboksförfattare med boken ”Walther & det magiska ordet”. En bok som Oscar både har illustrerat och skrivit. Berättelsen handlar om hans son Walther och är skapad i ett samarbete mellan far och son.

”Det har blivit vår pappa och son-tid ­– vi ritar och skapar tillsammans. Walther är oftast i centrum och ibland får jag vara med som sidekick, till exempel som gorilla eller ett troll. Jag ritar honom och så växer händelser och berättelser fram runt omkring honom. Essensen av dessa berättelser och illustrationer har nu vuxit till en bok”, säger Oscar Kylberg.

Oscar Kylberg är uppvuxen i en konstnärlig familj och som barn både skrev och tecknade han mycket. Fantasin har varit och är hans ledstjärna, något han uppmuntrar sin son att upptäcka och utforska.

”Att rita tillsammans med Walther är ett sätt att lära honom om världen. Om djur, havet, andra länder och kulturer. Att placera honom i huvudrollen är det bästa sättet att fånga hans intresse. Det är också ett sätt för mig att lära honom att teckna samtidigt som han får upptäcka den kreativa processen. Att kunna skapa något från grunden är ett verktyg som han kommer att ha nytta av i hela sitt liv – vad han än tar sig för”, säger Oscar Kylberg.

I dag finns hundratals illustrationer med Walther på olika äventyr och samlingen växer ständigt. Tiden tillsammans med Walther är helig och Oscar ser till att alltid ta sig tid, även om han sitter upp över öronen med internationella designuppdrag eller är på resande fot.

”Att göra det här tillsammans med min son är en otrolig och fantastisk förmån. Dessutom är det ett fint komplement att jämsides med mitt yrke som designer få utlopp för min kreativitet även på det här sättet”, säger Oscar Kylberg

”När vi fick boken på vårt bord såg vi med en gång att det var något vi måste ge ut. Både berättelsen och illustrationerna är något alldeles extra. Vi är otroligt glada och stolta över att få ge ut Oscars debutbok på vårt förlag”, säger Christian Bang-Melchior, VD för Tukan förlag.

Walther & det magiska ordet kommer ut i butik i september och kommer att finnas på bland andra Adlibris, Bokus samt i fysiska butiker.

 

Om boken

I ett land långt uppe i det som kallas Norden bor en liten pojke. Han bor mitt i den stora stad som heter Stockholm. Nära pojkens hus ligger en park där de mest vidunderliga saker sker. Här förvandlas löven uppe i trädkronorna till guld om hösten och vattenpussarna som täcker marken blir till flytande silver som skimrar och blänker.

Men inget av det här vet pojken som heter Walther om. Inte än. Och inte heller gör de vuxna det, för de har för länge sedan glömt det magiska ordet.

 

Om Oscar Kylberg

Sedan 1999 har Oscar har varit verksam som designer och hans illustrationer har bland annat sålts som posters i hela världen genom Ikea. 2012 grundade Oscar designbyrån Bernadotte & Kylberg tillsammans med Carl Philip Bernadotte och tillsammans har de vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sin design. De har bland annat formgivit kollektioner åt Stelton, Skultuna, Hästens, Gustavsberg, Synsam, Duni, Kähler, Zwiesel Kristallglas, Åhléns med flera.  

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Dörte Hansen kommer till bokmässan12.9.2019 07:07:06 CESTPressmeddelande

Dörte Hansen är en av Tysklands mest omtyckta och bäst säljande författare. Hon är just nu dubbelt aktuell: nya boken Middagstimmen släpps på svenska i september och hon gör sitt första officiella författarbesök i Sverige i samband med bokmässan. Dörte Hansen är en av bokmässans speciellt inbjudna gäster och kommer att delta i två seminarier. Efter besöket i Göteborg kommer hon även att resa till Stockholm.

Han obducerade prinsessan Diana och terroroffer från 11 september29.8.2019 11:14:04 CESTPressmeddelande

Richard Shepherd avslöjar de dödas hemligheter. Han är en av världens främsta rättsläkare och tog hand om såväl prinsessan Diana som terroroffer från 11 september. Men ofta är det de mindre kända historierna som är de mest gåtfulla – ibland rent av bisarra. Varje obduktion är som en deckargåta. Richard Shepherds bok Onaturlig död är en fascinerande och känslomässigt gripande skildring om hans yrkesgärning och liv … bland de döda.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum