Försäkringskassan

Försäkringskassan bjuder in Arbetsförmedlingen till ett möte om ökad samverkan

Dela

Försäkringskassans t.f. generaldirektör Maria Hemström-Hemmingsson bjuder in Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg till ett möte om förstärkt samarbete mellan myndigheterna.

Maria Hemström-Hemmingsson utsågs till ny t.f. generaldirektör på Försäkringskassan av regeringen den 27 april och tillträdde sin tjänst den 1 maj. En av hennes första åtgärder är att bjuda in Arbetsförmedlingen till ett möte.

- Vi ska intensifiera vårt gemensamma arbete för att underlätta övergången för den enskilde från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen. Vi behöver identifiera och möta de behov av insatser och stöd som individen behöver för att komma tillbaka i arbete, säger Maria Hemström-Hemmingsson, t.f. generaldirektör på Försäkringskassan.

Mötet kommer ske i närtid och tillfälle kommer ges till media att ställa frågor efter mötet.


Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum