Försäkringskassan

Försäkringskassan presenterar ny Sifo-rapport om arbetsgivares attityder till föräldraledighet

Dela

Idag den 7 mars klockan 14:00 presenterar Försäkringskassan en ny Sifo-undersökning kring arbetsgivares attityder till föräldraledighet. Resultaten presenteras och diskuteras vid ett webbsänt seminarium som är indelat i två delar:

Del 1 (ca 45 minuter): Redovisning av den Sifo-undersökning som Försäkringskassan beställt kring attityder om föräldraförsäkringen inom olika branscher.

Del 2 (ca 45 minuter): En expertpanel med representanter från TCO, LO, Ledarna, Svenskt Näringsliv, Arbetsgivarverket samt vd för UniGuide diskuterar undersökningsresultaten.

Du kan ställa frågor till panelen via sms eller Twitter.
Moderator är Malin Junestav, Försäkringskassan.

Välkommen att delta på seminariet via webben eller på plats.

Tid och plats:
Måndagen den 7 mars klockan 14:00 – 16:00. Seminariet direktsänds på webben via nedanstående länk:
http://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mcid=F5F356B3d1169cfd&width=640&height=360

Visningssidan nås även via www.forsakringskassan.se.

Webbsändningen kan också ses i efterhand.

Det går även bra att följa seminariet på plats, Försäkringskassan, LM Ericssons väg 30 vid Telefonplan i Stockholm. Anmäl deltagande på plats i förväg på telefon 010-116 98 88 eller via mail: viktor.svensson@forsakringskassan.se. Medtag presslegitimation.

Kontakt:

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum