Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Gotland

Dela

Onsdagen den 11 maj besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Visby för att träffa medarbetare och tala om de ökande sjuktalen.

Sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska vända nedåt. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Gotlands sjukpenningtal är lägre än det nationella genomsnittet, 9,7 dagar jämfört 10,6 dagar på nationell nivå (mars 2016).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Linda Mihailovic och enhetschef Eva Andersson. Media hälsas välkomna onsdag den 11 maj kl. 10.45–11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Bingebygatan 1.

Välkommen!

Anmäl gärna att du kommer till Makan Afshinnejad, pressekreterare Försäkringskassan, 010- 116 90 35 eller makan.afshinnejad@forsakringskassan.se

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum