Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Gotland

Dela

Onsdagen den 11 maj besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Visby för att träffa medarbetare och tala om de ökande sjuktalen.

Sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska vända nedåt. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Gotlands sjukpenningtal är lägre än det nationella genomsnittet, 9,7 dagar jämfört 10,6 dagar på nationell nivå (mars 2016).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Linda Mihailovic och enhetschef Eva Andersson. Media hälsas välkomna onsdag den 11 maj kl. 10.45–11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Bingebygatan 1.

Välkommen!

Anmäl gärna att du kommer till Makan Afshinnejad, pressekreterare Försäkringskassan, 010- 116 90 35 eller makan.afshinnejad@forsakringskassan.se

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum