Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Karlskrona

Dela

Tisdagen den 20 juni besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Karlskrona för att träffa regionledningen, Blekinge och Försäkringskassans medarbetare. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen tycks ha brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Blekinges sjukpenningtal är 10,6 dagar (april 2017).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Patrick Barringer. Media hälsas välkomna tisdag den 20 juni kl. 11.15 – 12.00 till en pressträff hos Försäkringskassan på Ölandsgatan 6.

Anmäl gärna att du kommer till Helena Esscher, presschef Försäkringskassan, 010-116 97 07 eller helena.esscher@forsakringskassan.se

Välkommen!

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum