Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Malmö

Dela

Den 2 mars besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Malmö för att träffa medarbetare och tala om de ökande sjuktalen.

Sjukfrånvaron fortsätter att öka i snabb takt. Ökningen finns inom samtliga diagnoser, men den är extra kraftig i psykiatriska diagnoser. Sjukpenningtalet är 9,5 dagar för Skåne vilket är en dag lägre än siffran på 10,5 dagar för riket. Variationen är dock stor mellan kommunerna.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Ingvar Stevensson, områdeschef för Försäkringskassan i södra Skåne, Media hälsas välkomna onsdagen den 2 mars klockan 10.45–11.30 till en pressträff i  Carolinahallen på Sankt Gertrud, Östergatan 9B, Malmö.

Välkommen!

Anmäl gärna att du kommer till Sara Sandqvist, kommunikatör Försäkringskassan område Syd, 010- 116 92 85 eller sara.sandqvist@forsakringskassan.se.

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum