Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Västerås

Dela

Den 3 februari besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Västerås för att träffa medarbetare och tala om de ökande sjuktalen.

Sjukfrånvaron fortsätter att öka i snabb takt. Ökningen finns inom samtliga diagnoser, men den är extra kraftig i psykiatriska diagnoser. Västmanlands sjukpenningtal är högre än det nationella genomsnittet, 11,4 dagar jämfört 10,5 dagar på nationell nivå. Skillnaderna mellan könen är stora, och sjukfrånvaron varierar dessutom kraftigt mellan kommunerna. Om det ser tufft ut på nationell nivå, tycks utmaningen alltså vara ännu större i Västmanland.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Henry Komulainen, områdeschef för Försäkringskassan i Västerås. Media hälsas välkomna onsdagen den 3 februari kl. 10.45–11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Stora Gatan 58, Västerås.

Välkommen!

Anmäl gärna att du kommer till Linda Svenske, kommunikatör Försäkringskassan område Öst, 010- 116 95 10 eller linda.svenske@forsakringskassan.se.

Nyckelord

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum