Försäkringskassan

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler

Dela

Den 27 januari besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan Norrköping för att träffa medarbetare och tala om de ökande sjuktalen.

Sjuktalen ökar i hela landet, och den ökande psykiska ohälsan är den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Östergötland har lägst sjuktal i landet, men det innebär inte att det saknas utmaningar. Kvinnorna är sjukskrivna nästan dubbelt så mycket som männen, och sjukfrånvaron varierar mellan kommunerna.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Lars Clarvid områdeschef för Försäkringskassan i Östergötland. Media hälsas välkomna onsdagen den 27 januari 10.45–11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Drottninggatan 59 i Norrköping.

Välkommen!

Anmäl gärna att du kommer till Linda Svenske, kommunikatör Försäkringskassan område Öst, 010- 116 95 10 eller linda.svenske@forsakringskassan.se.

Nyckelord

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum