Försäkringskassan

Försäkringskassans seminarier under Almedalsveckan

Dela

Under Almedalsveckan anordnar Försäkringskassan tre högaktuella och intressanta seminarier: Samtliga äger rum tisdagen den 5 juli på Wisby Strand Congress & Event, varmt välkommen att delta!

08:00-09:00 (Föräldraförsäkring)

Varför delar föräldrar inte mer jämställt – individens situation eller försäkringens konstruktion?

Föräldraförsäkringen har justerats i årtionden men fortfarande finns beteenden som inte påverkas. Det finns andra drivkrafter hos oss som också inverkar på de val vi gör: kön, yrke och utbildning är några, men också tradition, normer och värderingar hos individ och samhälle. Hur påverkar man dessa?

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/40465?redir=#eidx_1

09:30-10:30 (Sjukförsäkring)

Psykisk ohälsa och arbete – en (o)möjlig kombination?

Psykisk ohälsa ökar och är i dag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. För att bryta trenden och sänka sjuktalen behöver många aktörer bidra. Vi sätter sjukfrånvaron under lupp, lyssnar på forskningen och lär av varandra för att öka hälsan och minska sjukfrånvaron.

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/40537?redir=#eidx_2

11:00-12:20 (Funktionsnedsättning)

Hur stoppar vi brott inom assistansersättningen? Vilka är problemen och vilka är lösningarna?

Assistansersättningen är en viktig rättighet för människor som lever med funktionsnedsättning. Brott och många gånger organiserad brottslighet urholkar denna rättighet och samhällets aktörer behöver ta gemensamma krafttag. Det finns stora utmaningar, men också konkreta lösningar.

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/40365?redir=#eidx_5

Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum