Försäkringskassan

Försäkringskassans t.f. generaldirektör Maria Hemström-Hemmingsson besöker Uppsala

Dela

Torsdagen den 11 april besöker Försäkringskassans t.f. generaldirektör Maria Hemström-Hemmingsson Försäkringskassans verksamhet i Uppsala.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff för att prata om socialförsäkringen och sjuktalens utveckling. På pressträffen medverkar också Carina Hagelin Kjällman, lokal områdeschef för sjukförsäkringen. Media hälsas välkomna torsdagen den 11 april kl. 10.45 – 11:30 till Försäkringskassans lokaler på Dragarbrunnsgatan 78 A, Uppsala.

Vänligen föranmäl att du kommer på telefon 010-111 46 76 eller via mejl gustav.berg@forsakringskassan.se.

Välkommen!

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Socialförsäkringen i siffror 201925.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Idag publiceras den årliga skriften Socialförsäkringen i siffror. Publikationen ger en övergripande beskrivning av de ersättningar som administreras av Försäkringskassan. År 2018 var socialförsäkringens utgifter för de ersättningar som administreras av Försäkringskassan 225 miljarder kronor. Lite mer än hälften av socialförsäkringens utgifter gick till sjuka och personer med funktionsnedsättning. Drygt en tredjedel av utgifterna gick till barnfamiljer. Därutöver gjordes utbetalningar till vissa andra ersättningar, främst inom arbetsmarknadsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum