Konsumenternas

Försäkringspodden gör försäkringar begripliga

Dela

I dag startar Försäkringspodden. I podden svarar Konsumenternas Försäkringsbyrås experter på olika konsumentfrågor om försäkringar. Jenny Sparring, jurist på Försäkringsbyrån och programledare för podden, lovar intressant, lättsam och matnyttig lyssning.

Den 28 januari startar Försäkringspodden med Jenny Sparring som programledare.
Den 28 januari startar Försäkringspodden med Jenny Sparring som programledare.

Försäkringspodden blir en ny kanal för byrån att nå ut med sin försäkringsinformation till konsumenter. Kanske på ett mer enkelt och lättillgängligt sätt?

- Vi kommer att diskutera aktuella försäkringsfrågor och förhoppningsvis reda ut ett och annat som kan vara svårbegripligt, säger Jenny Sparring. Många kanske har uppfattningen att försäkring är tråkigt, men det ska vi försöka ändra på. Vi vill ge praktiska tips och visa att försäkringar är mycket intressantare än vad man kanske kan tro.

I varje avsnitt bjuder Jenny Sparring in en oberoende expert i form av en kollega från Konsumenternas Försäkringsbyrå eller någon annan kunnig person inom försäkrings- eller konsumentområdet.

Vilka försäkringar behöver du och vilka kan du skippa?

Första avsnittet av Försäkringspodden handlar om vilka försäkringar du behöver. Gustav Jonsson, också han jurist på Försäkringsbyrån, delar med sig av sina bästa tips på vilka försäkringar som är nödvändiga och vilka du kanske kan prioritera bort.

Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå, både hoppas och tror att många konsumenter kommer att uppskatta Försäkringspodden.

- Vi har så mycket bra konsumentinformation att dela med oss av. Vi väljer att publicera avsnitt till helgerna eftersom man då kanske tar sig tid med sin privatekonomi och söker svar på frågor man funderat på. En podd är perfekt att lyssna på medan man till exempel är ute på promenad eller lagar mat.

Lyssna på Försäkringspodden här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den 28 januari startar Försäkringspodden med Jenny Sparring som programledare.
Den 28 januari startar Försäkringspodden med Jenny Sparring som programledare.
Ladda ned bild

Om

Konsumenternas
Konsumenternas
Box 24215
104 51 Stockholm

0200 - 22 58 00https://konsumenternas.se

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger oberoende och kostnadsfri vägledning inom försäkring och pension. Vi har hjälpt konsumenter sedan 1979. Vi är en stiftelse som har Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring i vår styrelse. Välkommen till konsumenternas.se.

Följ Konsumenternas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Konsumenternas

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum