Linköpings kommun

Försäljning utanför butik ny möjlighet

Dela

Som ett sätt att motverka smittspridning erbjuder nu kommunen butiksägare möjligheten att placera ett bord utanför affären. Det gäller att tänka på att inte vara ett hinder för fotgängare och trafik, samt att följa de regler som gäller.

– Många butiksägare vittnar om svåra tider med sjunkande försäljning. Vi vill nu skapa möjligheter för butikerna att kunna erbjuda sina varor till kunder på ett enklare, men fortsatt säkert vis. Vår förhoppning är att detta kan innebära viss lättnad för de butiksägare som drabbats hårt samtidigt som Linköpingsborna kan känna sig trygga när de handlar, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Butiksägare söker tillstånd via polisen och sedan bedöms alla ansökningar individuellt med hänsyn till framkomlighet, trafiksäkerhet, tillgänglighet och gestaltning.

Försäljning utanför butik kan beviljas för tre månader i taget.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum