Värmdö Kommun

Försäljningen av Gustavsberg 1:468 slutförd

Dela

Idag slutfördes försäljningen av fastigheten Gustavsberg 1:468. Ny ägare är fastighetsbolaget Landia.

Försäljningsprocessen för Gustavsberg 1:468 (Porslinsfabriken) inleddes under våren 2020. Slutligen var det Landia som vann budgivningen med ett slutbud på 110 miljoner kronor och en försäkran om att kunna fullfölja de kriterier kring långsiktig kulturell utveckling som formulerats som ett krav för försäljning. Idag klockan 10.00 slutfördes affären.

- Äntligen kan vi skrida till verk med att förverkliga kommunens kulturhus och samtidigt se en fantastisk byggnad få nytt liv. Försäljningen är välavvägt och vi ser fram emot att nya ägarna förädlar fastigheten på berikande sätt för Gustavsbergs hamn, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande Värmdö kommun.

Ett av villkoren för affären var att Värmdö kommun får möjlighet att återhyra drygt 2500 kvm till det länge planerade och efterfrågade Kulturhuset, en samlingsplats för kultur som kommunen hoppas ska bidra ytterligare till Värmdös redan starka kulturella identitet.

- Landia vill att Porslinsfabriken bland annat ska bidra till att stärka Porslinskvarterens attraktivitet ytterligare, säger Jonas Ramstedt, VD för Landia. Hela Gustavsbergs hamn som kulturell plats har stor potential för utveckling och vi är glada att kunna vara med och bidra till detta ytterligare framöver.

Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, kommundirektör Cecilia Lejon, Ulrika Klemets, ekonomichef och Greger Ragnarsson, chef samhällsbyggnadskontoret, representerade Värmdö vid försäljningstillfället. På plats för Landia fanns bland andra VD Jonas Ramstedt samt Ludvig Rosén, Affärsutvecklare.


Läs gärna vårt tidigare pressmeddelande kring affären här:
Landia förvarvar fastighet i Gustavsbergs hamn

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum