Navet

Försäljningsökningen av byggmaterial bromsar in

Dela

Under de senaste tre månaderna har omsättningen i den byggrelaterade handeln ökat med 5 procent.

Byggmaterial
Byggmaterial

Under de senaste tre månaderna har omsättningen i den byggrelaterade handeln ökat med 5 procent.

Det innebär en halvering av tillväxten om man jämför tillväxten under samma period 2020 i relation till 2019. Som helhet har omsättningen i den byggrelaterade handeln ökat med 9 procent under perioden januari-september i år jämfört med samma period 2020.Trenden visar en tydlig inbromsning av ökningstakten säger Jens Linderoth analysansvarig på NAVET Analytics, som presenterar siffrorna i företagets löpande månadsbrev.

Tittar vi på situationen under första halvåret i år låg ökningen på 11 procent och under årets första månader var tillväxten ännu högre. Utvecklingen ligger i linje med våra prognoser. Vi markerade tidigt i år att vi förväntade oss en inbromsning av försäljningsökningen av byggmaterial under hösten, i takt med att pandemieffekterna på renoveringsaktiviteten klingar av.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Byggmaterial
Byggmaterial
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum