Länstrafiken Örebro

Försäljningsrekord för resor i sommar med Länstrafiken

Dela

I början av sommaren gick Länstrafiken ut med erbjudandet ”Res 2 månader till priset av 1” som gällde för köp av Länsbiljetten under sommarperioden. Sommarerbjudandet har varit återkommande de tre senaste åren, och resultatet detta år visar på ett försäljningsrekord.

Syftet med erbjudandet har varit att öka resandet i länet med buss och tåg under sommarperioden, en period som historiskt sett har ett mindre resande. Statistiken från årets sommarkampanj visar att över 2000 Länsbiljetter tillhörande sommarkampanjen har sålts. Statistiken visar också att många som tidigare rest med pendlarbiljetter, som gäller mellan två fasta sträckor, nyttjat sommarerbjudandet för att kunna resa i hela länet. Av dessa personer har några även fortsatt köpa Länsbiljetten under hösten.

- Vi är otroligt glada över sommarkampanjens lyckade resultat. Vi ser att det finns ett behov och en efterfrågan även under sommaren att kunna resa med Länstrafiken i länet, säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken.

Resandet med kollektivtrafik i länet har ökat

Årets sommarkampanj har bidragit till att resandet med Länsbiljetten har ökat med 77 % jämfört med samma biljett förra sommaren bland vuxna. Utöver det syns en tydlig resandeutveckling med kollektivtrafik. Bara under det senaste halvåret januari-september har resandet med betalande vuxna resenärer ökat med ca 4 %.

- Det är glädjande att kunna visa på faktiska resultat utifrån de senaste årens utveckling och kampanjer i kollektivtrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Med anledning av att regeringen sommaren 2018 erbjöd kostnadsfria resor med kollektivtrafik för skolungdomar, kan mätningar på årets försäljning för skolungdomsbiljetter inte ställas i jämförelse med 2018. Däremot syns det tydligt att fler skolungdomsresor gjordes förra sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum