Länstrafiken Örebro

Försäljningsrekord för resor i sommar med Länstrafiken

Dela

I början av sommaren gick Länstrafiken ut med erbjudandet ”Res 2 månader till priset av 1” som gällde för köp av Länsbiljetten under sommarperioden. Sommarerbjudandet har varit återkommande de tre senaste åren, och resultatet detta år visar på ett försäljningsrekord.

Syftet med erbjudandet har varit att öka resandet i länet med buss och tåg under sommarperioden, en period som historiskt sett har ett mindre resande. Statistiken från årets sommarkampanj visar att över 2000 Länsbiljetter tillhörande sommarkampanjen har sålts. Statistiken visar också att många som tidigare rest med pendlarbiljetter, som gäller mellan två fasta sträckor, nyttjat sommarerbjudandet för att kunna resa i hela länet. Av dessa personer har några även fortsatt köpa Länsbiljetten under hösten.

- Vi är otroligt glada över sommarkampanjens lyckade resultat. Vi ser att det finns ett behov och en efterfrågan även under sommaren att kunna resa med Länstrafiken i länet, säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken.

Resandet med kollektivtrafik i länet har ökat

Årets sommarkampanj har bidragit till att resandet med Länsbiljetten har ökat med 77 % jämfört med samma biljett förra sommaren bland vuxna. Utöver det syns en tydlig resandeutveckling med kollektivtrafik. Bara under det senaste halvåret januari-september har resandet med betalande vuxna resenärer ökat med ca 4 %.

- Det är glädjande att kunna visa på faktiska resultat utifrån de senaste årens utveckling och kampanjer i kollektivtrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Med anledning av att regeringen sommaren 2018 erbjöd kostnadsfria resor med kollektivtrafik för skolungdomar, kan mätningar på årets försäljning för skolungdomsbiljetter inte ställas i jämförelse med 2018. Däremot syns det tydligt att fler skolungdomsresor gjordes förra sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum