Länstrafiken Örebro

Försäljningsrekord för resor i sommar med Länstrafiken

Dela

I början av sommaren gick Länstrafiken ut med erbjudandet ”Res 2 månader till priset av 1” som gällde för köp av Länsbiljetten under sommarperioden. Sommarerbjudandet har varit återkommande de tre senaste åren, och resultatet detta år visar på ett försäljningsrekord.

Syftet med erbjudandet har varit att öka resandet i länet med buss och tåg under sommarperioden, en period som historiskt sett har ett mindre resande. Statistiken från årets sommarkampanj visar att över 2000 Länsbiljetter tillhörande sommarkampanjen har sålts. Statistiken visar också att många som tidigare rest med pendlarbiljetter, som gäller mellan två fasta sträckor, nyttjat sommarerbjudandet för att kunna resa i hela länet. Av dessa personer har några även fortsatt köpa Länsbiljetten under hösten.

- Vi är otroligt glada över sommarkampanjens lyckade resultat. Vi ser att det finns ett behov och en efterfrågan även under sommaren att kunna resa med Länstrafiken i länet, säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken.

Resandet med kollektivtrafik i länet har ökat

Årets sommarkampanj har bidragit till att resandet med Länsbiljetten har ökat med 77 % jämfört med samma biljett förra sommaren bland vuxna. Utöver det syns en tydlig resandeutveckling med kollektivtrafik. Bara under det senaste halvåret januari-september har resandet med betalande vuxna resenärer ökat med ca 4 %.

- Det är glädjande att kunna visa på faktiska resultat utifrån de senaste årens utveckling och kampanjer i kollektivtrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Med anledning av att regeringen sommaren 2018 erbjöd kostnadsfria resor med kollektivtrafik för skolungdomar, kan mätningar på årets försäljning för skolungdomsbiljetter inte ställas i jämförelse med 2018. Däremot syns det tydligt att fler skolungdomsresor gjordes förra sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Hårt tryck på serviceresor – försök undvika att åka under rusningstid8.9.2020 09:18:08 CESTPressmeddelande

Behovet av att åka med serviceresor i Örebro län har ökat kraftigt på bara några veckor. Antalet som vill åka har långt mer än fördubblats på kort tid och det kan medföra ökade väntetider. - Vi använder våra service- och färdtjänstbilar maximalt för att det inte ska bli för långa väntetider för våra kunder, men under rusningstider har vi svårt att klara av det, säger Staffan Juliusson, chef för serviceresor på Länstrafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum