Högskolan i Halmstad

Forskning i samverkan med företag stärker industrin

Dela

Nu startar Högskolan i Halmstad i samarbete med fem andra lärosäten företagsforskarskolan Smart Industry Sweden där 16 doktorander kommer att undersöka industriell utveckling på 12 olika företag. Syftet med forskarskolan är att stärka svensk industri.

Bild: Anders Andersson
Bild: Anders Andersson

Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik, är projektledare för Smart Industry Sweden vid Högskolan i Halmstad. Han ser företagsforskarskolan som en stor möjlighet, både för de deltagande lärosätena och för företagen. 

– Smart Industry Sweden är ett spännande initiativ där forskarstuderande från industrin samlas tillsammans med forskare från fem lärosäten för att under fem år öka kompetens och konkurrenskraft inom ett område viktigt för svensk tillverkningsindustri. Här utbildar vi tillsammans ledare för framtidens smarta industri där digitaliseringens möjligheter effektivt utnyttjas för hållbara och konkurrenskraftiga företag, säger han.

Kunskapsutbyten och nätverkande i fokus

Företagsforskarskolan är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Jönköping University och Mittuniversitetet. Företagen i forskarskolan tar emot en eller flera doktorander men får tillgång till hela nätverket av lärosäten, doktorander, seniora forskare och företag.  

– Företagen får del av heltäckande kompetens och jag är helt övertygad om att viktiga kunskapsutbyten kommer att ske här. Tillsammans kan vi bygga upp något mycket större och mer komplett än vad vi hade klarat på egen hand, säger Peter Thorvald, biträdande professor i integrerad produktutveckling vid Högskolan i Skövde, samt direktör för Smart Industry Sweden.

Gemensam kickoff

På måndag (15 mars) startar företagsforskarskolan Smart Industry Sweden med en gemensam kickoff dit även medier är välkomna. Kickoffen kommer att hållas på engelska. 

Länk till digital kickoff den 15 mars, kl. 13-15.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Anders Andersson
Bild: Anders Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny bok och konferens rundar av samverkansprojektet Framtidens digitala lärande i skolan, FDLIS20.4.2021 15:46:42 CEST | Pressmeddelande

Att samverka är viktigt men inte alltid enkelt – särskilt kring en sådan komplex fråga som skolans digitalisering. I projektet FDLIS, Framtidens digitala lärande i skolan, har lärare, förskollärare och skolledare samarbetat väldigt konkret och i varje steg tillsammans med forskare från Högskolan i Halmstad om digitalisering i förskolan och skolan. Den 28 april är det dags för avslutande konferens och i en nyutkommen bok beskrivs stora delar av arbetet inom, och resultaten av, FDLIS.

Inbjudan till pressträff för forskningsprojektet Sweden-China Bridge13.4.2021 13:00:00 CEST | Pressinbjudan

Högskolan i Halmstad startade i oktober 2020 forskningsprojektet "Sweden-China Bridge – Creating A Collaborative Academic Platform for Electrification of Transportation Systems" i samarbete med Lunds universitet, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) och Jönköping University – Jönköping International Business School. Projektet finansieras av Trafikverket och pågår i två år.

Högskolan i Halmstad deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg13.4.2021 10:13:56 CEST | Pressmeddelande

Vetenskapsfestivalen i Göteborg invigs på onsdag, den 14 april. Högskolan i Halmstad deltar i flera punkter senare i veckan i det publika, digitala programmet. Årets tema är Level up och Högskolans i Halmstads representanter – forskare och studenter – kommer att prata om under rubrikerna ”Information-driven care: Hype or hope”, ”Är e-sport en idrott?”, ”Mindfulness och idrottsprestation” samt om idrottspsykologi och e-sport för unga.

Studenterna i det branddrabbade huset mår väl efter omständigheterna7.4.2021 15:46:24 CEST | Pressmeddelande

Natten till i dag, den 7 april, brann det i ett hus på Östra stranden i Halmstad. Det är ett flerfamiljshus där det bland annat bor personer som studerar vid Högskolan i Halmstad. Det är ett tiotal studenter som har uppgivit att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området. De har blivit kontaktade av Högskolan och mår under omständigheterna bra. Det kan dock finnas fler studenter som är drabbade av branden men som inte är skrivna på en adress i området, och de uppmanas att ta kontakt med Högskolan.

Internationell utbildningskonferens framflyttad31.3.2021 13:21:43 CEST | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten som skulle ha varit värd för Europas största utbildningskonferens, EAIE 2021, i Göteborg den 7–10 september i år. På grund av den fortsatt osäkra situationen kring resande och offentliga sammankomster har European Association for International Education (EAIE) beslutat att flytta fram årets konferens. Arrangörerna arbetar nu, tillsammans med konsortiet av värdlärosäten samt Svenska Mässan i Göteborg, för att konferensen ska kunna genomföras under 2025 i stället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum