Brå

Forskning som påverkar narkotikapolitik och brottslighet – Research-Guided Drug Policies är huvudtemat på årets The Stockholm Criminology Symposium

Dela

Välkommen till 2019 års upplaga av The Stockholm Criminology Symposium, som hålls på Norra Latin den 10–12 juni. I år med särskilt fokus på forskningens betydelse för narkotikapolitiken, brottsligheten och missbrukarnas hälsa.

Symposiet är en internationell konferens på det kriminalpolitiska området som arrangeras av Brottsförebyggande rådet, Brå, på uppdrag av Justitiedepartementet. Över 400 forskare, praktiker och beslutsfattare från hela världen samlas för att ta del av det senaste inom området. Språket är engelska.

Årets symposium har två huvudteman, dels studier om Research-Guided Drug Policies, och dels ett bredare fält inom brottsforskningen och kriminalpolitiken. Från enskilda brottstyper till samhällets system för att hantera brottsligheten. Några ämnen är:

  • Narkotikabrott
  • Våldsbrott
  • Radikalisering
  • Gängbrottslighet och skjutningar
  • Internetrelaterad brottslighet
  • Våld i nära relationer

The Stockholm Prize in Criminology 2019
Årets pris tilldelas Ruth Dreifuss, Distinguished Senior Fellow av Graduate Institute i Genève, samt Peter Reuter, professor i offentlig politik och kriminologi vid University of Maryland. De belönas med 2019 års The Stockholm Prize in Criminology för sina respektive arbeten som har bidragit till att väsentligt förbättra behandlingen av narkotikamissbruk. Missa inte pristagarföreläsningen tisdag den 11 juni klockan 13.30–14.30 då de båda berättar om sin forskning. Priset delas ut i Stockholms stadshus på kvällen den 11 juni.

Media är välkommen

Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare och praktiker. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer; kontakta Monica Landergård, pressekreterare på Brå, 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Tid:måndagen den 10 juni – onsdagen den 12 juni, start mån kl 9.15; tis-ons start kl 09.00.

Plats:City Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm

Mer information finns på www.criminologysymposium.com

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Brå
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

08-527 58 400

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brå

Dödligt våld i den kriminella miljön har ökat kraftigt de senaste åren2.4.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

Efter en längre tids nedåtgående trend har det dödliga våldet i Sverige ökat under de senaste åren. Den typ av dödligt våld som främst står för ökningen är den som sker i den kriminella miljön. Vid denna typ av dödligt våld har såväl offer som gärningspersoner blivit yngre, och automatvapen och andra skjutvapen används oftare jämfört med tidigare. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum