Norrköpings kommun

Forskningsfestivalen 2021

Dela

Artificiell intelligens i matematikundervisningen, smart textil och immersiv multimediakonst i domteatern är några av de projekt som kommer att presenteras under Forskningsfestivalen 2021 den 19 november.

Forskningsfestivalen 2021 kommer att sändas digitalt fredag den 19 november mellan klockan 10:00-16:00. Dagen inleds av kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Olle Vikmång (S) och campusrådet Martin Rantzer. Under dagen kommer forskare och projektägare till ett 20-tal projekt som beviljats medel från fonden presentera resultat och gjorda erfarenheter.

Om forskningsfonden

I april 2012 beslutade Norrköpings kommunfullmäktige att inrätta Norrköpings fond för forskning och utveckling. Sedan dess har kommunstyrelsen beviljat medel till 61 forskningsprojekt med en sammanlagd summa om 63 miljoner kronor. Forskningsmedlen går till forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till att något, eller några, av fondens fyra huvudsyften uppnås;

  • En högre utbildningsnivå i kommunen
  • Utveckling av kommunens verksamhet
  • Stärkt utbildning och forskning vid Campus Norrköping
  • Utvecklingen av Norrköping.

Program och länk för anmälan hittar du här

Länk till Teams-sändningen mejlas ut innan evenemanget startar.

Forskningsfestivalen sker inom ramen för det strategiska samverkansarbetet mellan Norrköpings kommun och Linköpings universitet.

Kontakt:
Jörgen Jonsson
Titel: utvecklingsstrateg Norrköpings kommun
Telefon: 0730 -20 18 22

Olle Vikmång (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 070-687 15 38

________________________________________________________

­­­Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör

Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Invigning av Norrköping Light Festival24.11.2021 10:09:23 CET | Pressmeddelande

Fredag den 26 november klockan 16:00 invigs Norrköping Light Festival 2021. För sjunde året i rad hälsar Norrköpings kommun alla välkomna till detta uppskattade evenemang, som skänker ljus och glädje till både Norrköpingsbor och besökare. Invigningen livesänds digitalt på Visit Norrköpings och Norrköping Light Festivals facebooksidor. Samtidigt blir Norrköping ljusare genom satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum