Håll Sverige Rent

Förskola i Umeå kan få pris för sitt arbete med hållbarhet

Dela

Förskolan Stjärnflockan i Umeå är nominerad till Årets Grön flagg-förskola. Priset delas ut av Håll Sverige Rent till den förskola som gjort en särskild insats för hållbar utveckling och som är ansluten till Grön Flagg.

– Alla barn och unga ska få möjlighet att arbeta för en hållbar utveckling. Vi vill lyfta fram de skolor och förskolor som arbetar med detta och som samtidigt ger barnen framtidstro och handlingskraft, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Tre gymnasier, fem grundskolor och fem förskolor är nominerade till priset, som delas ut till en vinnare i varje kategori. I år är andra gången som utmärkelserna delas ut. Vinnarna tillkännages i samband med Grön Flagg-dagen den 12 november.

Förskolan Stjärnflockan är nominerad med motiveringen:

För den handlingskraft barnen visat genom att försöka påverka externa aktörer i en mer hållbar inriktning för att skydda våra hav. För ett ökat engagemang och ökade kunskaper inom flera miljöfrågor. För ett arbete som varit centrerat kring närmiljön och som haft en stort fokus på barnens intressen.

Hållbar utveckling är en del av läroplanen, och alltså något som både skolor och förskolor ska arbeta med. Grön Flagg är ett program som ger stöd och struktur till det arbetet. I lärandet kring hållbar utveckling får barnen och eleverna lära sig om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor.

I Sverige är 350 skolor och 1650 förskolor med i Grön Flagg. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools.

Årets Grön Flagg-priser delas ut i samverkan med Akademibokhandeln.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Kristina Bjerka, ansvarig för Grön Flagg på Håll Sverige Rent, telefon 070-363 43 27

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GYMNASIER
Björkängsgymnasiet i Borås
Nicolaiskolan i Helsingborg
Värnhemsskolan i Malmö

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GRUNDSKOLOR
Garnvindeskolan i Ale
Göteborgs högre samskola
Lilla Sätraskolan i Gävle
Misterhults skola i Oskarshamn
Tornhagsskolan i Linköping

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE FÖRSKOLOR
Förskolan Stjärnflockan i Umeå
Montessoriförskolan Pyramiden i Borås
Gustav Adolfs förskola i Stockholm
Råda Mosse Förskola i Lidköping
Förskolan Trollet i Kalmar

VAD ÄR GRÖN FLAGG?
Grön Flagg är Håll Sverige Rents program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos barn och unga. Grön Flagg ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, som förenar miljontals barn och unga runt om i världen. Det är viktigt för att hållbar utveckling till stor del handlar om global sammanhållning och gemensam övertygelse.

VAD ÄR GRÖN FLAGG-DAGEN?
På Grön Flagg-dagen firas det fantastiska arbete som görs av alla de skolor och förskolor som är med i Grön Flagg. I samband med Grön Flagg-dagen utser vi också Årets Grön Flagg-förskola och Årets Grön Flagg-skola och Årets Grön Flagg-gymnasium.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum