Lejonfastigheter AB

Förskolan Linné firar femtio år. Välkommen på jubileum!

Dela

Förskolan håller till i en fin villa alldeles intill Trädgårdsföreningen. Huset är från förra sekelskiftet, men förskolan har funnits där i femtio år. Vi har helrenoverat huset och det firar vi samtidigt med förskolans jubileum.

50-årsjubileum och återinvigning
Dag: Torsdagen den 22 november
Tid: Klockan 09.30
Plats: Klostergatan 64

Antikvarisk utredning

Huset behövde genomgripande underhåll men innan vi satte igång beställde vi en antikvarisk utredning. Den gjordes av byggnadsantikvarie Marie Hagsten. Hon gav oss bland annat råd om vilka material vi borde använda vid renovering av fönster och andra detaljer. Hon beskrev också vilka delar av den senare inredningen som är intressanta ur ett kulturhistoriskt perspektiv.

Fina detaljer

Villan byggdes som enfamiljshus, ritat 1904 av arkitekt Sigurd Westholm. 1952 byggdes huset om till två lägenheter och 1967 var det ombyggt på nytt, då för att användas som daghem. Flera förändringar i interiören gjordes med anpassningar också för de riktigt små barnen. Dessa detaljer har vi bevarat, liksom husets ursprungliga, fina snickerier.

Bilder

Om

Lejonfastigheter AB
Lejonfastigheter AB
Box 1943, Södra Stånggatan 1
581 18 Linköping

013-20 52 20http://www.lejonfastigheter.se

Lejonfastigheter äger, förvaltar och utvecklar miljöer för offentlig verksamhet i Linköping. Vi ansvarar för 286 fastigheter som rymmer utbildning, omsorg, kultur, sport och samhällsservice.

Vår drivkraft och vision är att skapa Sveriges bästa offentliga miljöer som kännetecknas av kvalitet, trivsel och trygghet.

Lejonfastigheter är ett kommunägt bolag som omsätter runt 750 miljoner kronor.

Vi har ett 70-tal medarbetare som tillsammans bygger framtidens Linköping för stadens medborgare.

Följ Lejonfastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lejonfastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum