Jönköpings kommun

Förskolepersonal går hem för att stoppa smittspridning

Dela

All dagpersonal på Solstickans förskola i Jönköping går hem och ersätts av förskollärare från annan verksamhet. Det beslutade smittskyddsläkare på Länssjukhuset Ryhov under fredagen. Anledningen är hög sjukfrånvaro hos personalen och bekräftade fall av covid19.

Åtgärden görs för att stoppa smittspridning. Inga barn ska vara smittade utan det rör enbart personalgruppen.

Förändringen påverkar inte de vårdnadshavare som har kvälls-, helg- och nattomsorg. Där bemannar ordinarie personal.

Förskolan håller stängt på måndag 9 november. På tisdag är barnen välkomna tillbaka och då bemannas förskolan av förskollärare från annan verksamhet.

De vårdnadshavare som har barn i 15-timmarsverksamhet ombeds att låta barnet vara hemma under den här perioden.

Kontakt:

Verksamhetsfrågor:
Annika Ebefors
biträdande verksamhetschef förskola
036- 10 67 40
annika.ebefors1@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors
skolläkare
0733- 388 99 33
jenny.lorefors@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum