Enköpings kommun

Förslag: beslut om årsplan med budget skjuts fram

Dela

Med anledning av osäkerheten i den svenska och globala ekonomin samt kriget i Ukraina föreslår kommunledningsförvaltningen att beslut om årsplan med budget 2023 skjuts fram.

Kommunledningsförvaltningen föreslår att beslutet om kommunfullmäktiges årsplan med budget 2023 och plan för 2024–2025, investeringsbudget, skattesats samt taxor och avgifter för 2023 flyttas fram till den 22 november 2022. De föreslår ändringen eftersom de bedömer att osäkerheten i underlaget är för högt.

Den 17 maj presenterade Sveriges kommuner och regioner (SKR) årets första ekonomirapport, som kommer ge en fördjupad aktuell bild av kommunernas ekonomiska situation och förutsättningarna framöver.

– Vi föreslår en ändring av beslutsdatumet i och med den osäkra situationen i den svenska och globala ekonomin med anledning av kriget i Ukraina, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum