Huddinge kommun - politik

Förslag: Ny friskola i mellersta Huddinge

Dela

I mellersta Huddinge har det länge funnits en efterfrågan av fler fristående skolaktörer. I området finns en stark dominans av kommunala skolor och alternativen har inte varit många för de som önskat något annat. Därför går den styrande koalitionen i Huddinge fram med ett förslag om en ny friskola med plats för 480 elever i årskurs F-3 i Balingsnäs.

- Det är viktigt att vi får fram fler alternativ om vi ska vara en attraktiv skolkommun. Det handlar om en mångfald av pedagogiska inriktningar men också att lärarna ska kunna välja mellan arbetsgivare och arbetsmiljö. Den här skolan blir ett viktigt komplement för mellersta Huddinge, säger Jelena Drenjanin (M), grundskolenämndens ordförande.

I mellersta Huddinge finns i dag fjorton kommunala skolor och endast en fristående skola. Förslaget behandlas i kommunstyrelsen 17 juni.

- Genom att planera både för kommunala och fristående skolor håller vi nere investeringskostnaderna och därmed skuldsättningen för Huddingeborna. Samtidigt som får vi till fler attraktiva skolplatser och ett större utbud av aktörer att välja mellan, säger Nicholas Nikander (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor

Skolan i östra Balingsnäs beräknas att stå klar 2027.

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum