Norrköpings kommun

Förslag om framtidens resor i Norrköping presenteras

Dela

Nya säkra korsningar, separata körfält för kollektivtrafiken och nya spårvägsdragningar. Det är några av förslagen som tagits fram för att skapa snabbare, säkrare och mer hållbara resor. Välkommen till en pressträff där vi presenterar resultatet av projektet Framtidens resor i Norrköping.

Framtidens resor i Norrköping är ett EU-finansierat projekt som pågått under tre års tid. Bakom projektet står Norrköpings kommun, Östgötatrafiken och Region Östergötland.

Projektet tar sikte på år 2035 när den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken är på plats. För att få maximal effekt av Ostlänken behöver även resan till och från stationen gå snabbare.

Under projekttiden har omfattande utredningar gjorts kring trafiksituationen i Norrköping. Utifrån den kunskapen har projektet föreslagit en lång rad med åtgärder som ska göra det smidigare att cykla, gå och åka kollektivt i Norrköping.

Medverkar på pressträffen gör kommunalrådet och ordföranden i stadsplaneringsnämnden Kikki Liljeblad (S) och Dag Johansson, strateg på stadsbyggnadskontoret.

Datum: fredag 19 oktober
Tid: 13:00.
Plats: Gullolle, Rådhuset

Kontakt:

Kikki Liljeblad
Titel: kommunalråd och ordföranden i stadsplaneringsnämnden
Telefon: 070-628 59 28

Dag Johansson
Titel: strateg på stadsbyggnadskontoret
Telefon: 073-853 15 99
________________________________________________________________________

Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-574 70 69

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Fyra år med Norrköpings filmfond – så har det gått12.12.2018 15:33Pressinbjudan

2018 blev året som Norrköping etablerade sig som filmstad, med såväl framgångsrika biofilmer och tv-produktioner som en starkt växande filmnäring i kommunen. Norrköpings filmfond, som initierades för fyra år sedan, har bidragit till framgångarna genom att kontinuerligt stötta olika typer av produktioner som helt eller delvis förläggs i Norrköping. När flera av produktionerna nu har lanserats kan man se hur de mottagits och vad de konkret betytt för Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum