Uppsala kommun

Förslag på mer pengar till förskolor och skolor

Dela

Uppsala kommun föreslår en höjning av ersättningen till förskolor och skolor för att bedriva pedagogisk verksamhet. Grundbeloppet till samtliga skolformer föreslås öka. Förslagen bygger på den av kommunfullmäktige antagna Mål och budget för 2019-2021, där en satsning på ökad kvalitet i alla skolformer lyfts fram.

Mål och budget 2019-2021 antogs av Kommunfullmäktige den 11 december 2018. I den riktas en satsning på ökad kvalitet i förskola, grundskola och gymnasieskola.

- Vi vill att så mycket pengar som möjligt går direkt till den pedagogiska verksamheten i form av ökade grundbelopp. Det ger förskolor och skolor stort utrymme att skapa kvalitativ verksamhet, säger Helena Hedman-Skoglund, ordförande i utbildningsnämnden.

Nämnden vill med de ökade grundbeloppen även göra en extra satsning gällande grundsärskolan, för att höja ambitionen på skolverksamhet för barn med funktions-variation.

Grundbelopp är den ersättning som förskolor och skolor får per elev och månad som ska räcka till verksamhetens personalkostnader, lokalhyror, skolmat, läromedel och övriga kostnader. Om kommunfullmäktige den 27 maj 2019 beslutar att fastställa nämndens reviderade förslag kommer nya ersättningar att betalas ut i juni med en retroaktiv justering från och med januari.

Nytt förslag till uppräkning i procent:

Skolform

Uppräkning av grundbelopp i procent (tidigare förslag inom parentes)

Förskola

2,1 % (1,5)

Fritidshem

2,1 % (1,5)

Grundskola

2,2 % (1,5)

Grundsärskola

3,1 % (1,5)

Gymnasieskola

1,6 % (0,6)

Gymnasiesärskola

1,1 % (1,0)


Ersättningsdokumentet i sin helhet finns att läsa på Uppsala kommuns webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun tar helhetsgrepp på fritidshem17.4.2019 08:58:33 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta deras viktiga arbete med att stimulera elevers lärande och främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum