Transportstyrelsen

Förslag till nya lotsregler senareläggs

Dela

Transportstyrelsens förslag till nya regler kring lotsning kommer inte att träda ikraft som tidigare föreslagits den 1 januari 2021. En stor mängd yttranden från flera remissinstanser gör att frågan behöver beredas vidare. Nytt förslag på datum för när de nya reglerna ska träda ikraft finns inte i nuläget.

Förslag till nya regler för lotsplikt senareläggs.
Förslag till nya regler för lotsplikt senareläggs.

Ett 50-tal remissinstanser har yttrat sig över Transportstyrelsens förslag på nya och mera riskbaserade regler för lotsplikt. Arbetet har nu inletts för att omhänderta och sammanställa alla dessa synpunkter.

- Vi kan komma att behöva omremittera vissa delar av våra förslag. Det gör att det inte längre är aktuellt med ett ikraftträdande redan den 1 januari 2021, säger Johan Skogwik, sektionschef på sektionen för sjötrafik på Transportstyrelsen.

Något nytt förslag på ikraftträdandedatum finns i nuläget inte.

Remitterat förslag om nya regler för lotsplikt (öppnas i nytt fönster)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förslag till nya regler för lotsplikt senareläggs.
Förslag till nya regler för lotsplikt senareläggs.
Ladda ned bild

Om

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen
Olai kyrkogata 35
60232 Norrköping

https://transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum